Oslo kommune får ny logo

Her er den nye logoen. Foto: Oslo kommune / NTB scanpix
Her er den nye logoen. Foto: Oslo kommune / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny logo for Oslo kommune er på plass. Logoen er en forenklet versjon av det tradisjonsrike byvåpenet, som fortsatt blir værende.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den nye logoen skal skape en felles visuell identitet for alle virksomheter i Oslo kommune, mens det tradisjonsrike byvåpenet fortsatt skal brukes i historiske og høytidelige sammenhenger, skriver NRK.

– Litt voksne menn som meg, som er skeptiske til forandringer, bør være litt forsiktige med å uttale seg. Men jeg drister meg likevel til å si at dette forslaget er grått og kjedelig, sier tidligere Oslo-ordfører Fabian Stang (H) til Aftenposten.

«Oslo kommune får ny helhetlig visuell identitet. Det ble vedtatt i bystyret 27. mars 2019. Det betyr at vi skal fremstå med én felles visuell identitet i alle våre digitale og trykte flater», skriver kommunen på sine hjemmesider.

Fortsatt blir det St. Hallvard som kommer til å pryde logoen, men denne utgaven er mer moderne.

– Den forenklede varianten av St. Hallvard er en logo, ikke et nytt byvåpen. De to skal leve side om side, sier kommunikasjonsrådgiver Eirik Jagmann i Oslo kommune.

Endringene vil tre i kraft allerede fra 2. april, og den nye visuelle profilen vil bli tatt i bruk over de neste fire årene.