Regjeringspartiene avviser at Veterinærinstituttet sentraliseres

Veterinærinstituttets viktigste funksjon er beredskap og kompetanseutvikling for å avverge helsetrusler mot fisk, dyr og mennesker. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Veterinærinstituttets viktigste funksjon er beredskap og kompetanseutvikling for å avverge helsetrusler mot fisk, dyr og mennesker. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Regjeringen avviser at varslene om oppsigelse i Veterinærinstituttet setter regionstrukturen i fare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap har fremmet et representantforslag om å videreføre dagens regionale strukturer for instituttet. Denne uken ble det kjent at 13 ansatte har fått varsel om oppsigelse på grunn av krav om innsparinger på 20 millioner kroner.

Regjeringspartienes landbrukspolitiske talspersoner sier i en felles pressemelding at de regionale kontorene skal opprettholdes.

Av dem som nå har mottatt varsel, har sju sine arbeidsplasser i Oslo, to i Sandnes, to i Bergen, én i Trondheim og én i Tromsø, heter det i pressemeldingen. Talspersonene påpeker at flertallet av stillingene kuttes ved Veterinærinstituttets hovedavdeling.

– Selv om det er krevende for de 13 som kan miste jobben, så er det feil å si at dette setter hele regionstrukturen i fare, sier landbrukspolitisk talsperson Morten Ørsal Johansen (Frp).

Det er 337 ansatte ved Veterinærinstituttet i dag. Instituttet har også tidligere gått til det skritt å kutte stillinger på grunn pengemangel. I 2013 måtte over 30 ansatte gå.

Veterinærinstituttets viktigste funksjon er beredskap og kompetanseutvikling for å avverge helsetrusler mot fisk, dyr og mennesker.