Flere tips, men ingen pågrepet etter overfallsvoldtekt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet har mottatt rundt 25 tips etter at en kvinne søndag kveld ble utsatt for en overfallsvoldtekt på Sem utenfor Tønsberg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dette er et alvorlig og grovt overgrep. Vi har stort trykk på etterforskningen, og har en del konkret informasjon vi jobber med uten at jeg kan gå i detalj om dette, vi får også bistand fra Kripos i arbeidet. Målet er selvsagt å pågripe gjerningsmannen så raskt som mulig, sier politiadvokat Lise Dalhaug i Sørøst politidistrikt.

Kvinnen i 30-årene var ute å gikk tur med barnevogn søndag kveld da hun ble overfalt og voldtatt i et boligområde på Sem i Vestfold. Overfallsvoldtekten skjedde mellom klokka 21.30 og 21.45.

– Kvinnen er naturlig nok sterkt preget av hendelsen. Vi har gjennomført avhør av henne, og har også avhørt vitner fortløpende og gjort oppfølgende undersøkelser knyttet til tipsene som er kommet inn, sier Dalhaug.

Gjerningsmannen er blitt beskrevet som cirka 20–40 år, normal kroppsbygning og med mørkt hår som er kort på siden. Kvinnen som ble overfalt, mener også han ser ut som om han er fra Midtøsten. Han skal ha vært ikledd mørke klær og skal ha hatt på seg en refleksvest.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi jobber nå både med å bearbeide og innhente tekniske spor, samtidig som vi jobber bredt i den taktiske etterforskningen. Foreløpig er ingen personer mistenkt eller pågrepet, sier Dalhaug.

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen, og har forståelse for at de som bor i området føler utrygghet.

– Dette forstår vi oppleves veldig skremmende, derfor har vi økt vår tilstedeværelse i området. Slike overgrep er det sjelden vi hører om, og det skaper naturlig nok utrygghet – særlig for dem som bor i nærmiljøet. Vi vil være mye til stede i området, og vil være synlige i tiden framover, sier politistasjonssjef Øystein Holt ved Tønsberg politistasjon.