Sorg i Fauske etter to dødsulykker på kort tidSetter krisestab: – Ufattelig trist. Det berører oss alle

Fauske kommune oppretter kriseteam etter at to menn omkom i et snøskred. I februar mistet to tenåringer livet i en trafikkulykke i samme kommune.

To menn omkom snøskredet som gikk i Sørfold i Nordland tirsdag. De omkomne ble funnet i rasets «tunge» som synes midt på bildet. Begge kjørte anleggsmaskiner på en vei i området da det gikk et 200 meter bredt snøskred ved Durmålstinden øst for Straumvatnet. Foto: Kent Even Grundstad / NTB scanpix
To menn omkom snøskredet som gikk i Sørfold i Nordland tirsdag. De omkomne ble funnet i rasets «tunge» som synes midt på bildet. Begge kjørte anleggsmaskiner på en vei i området da det gikk et 200 meter bredt snøskred ved Durmålstinden øst for Straumvatnet. Foto: Kent Even Grundstad / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er ufattelig trist, forteller Fauske-ordfører Jørn Stene til Avisa Nordland.

De to mennene kjørte anleggsmaskiner på en vei i området da det gikk et 200 meter bredt snøskred ved Durmålstinden øst for Straumvatnet i 12-tiden tirsdag. Noen timer senere ble de to funnet omkommet.

– Slike hendelser berører oss alle. Det er veldig tungt for oss som sitter oppe i det, spesielt de nærmeste. Ulykkene har satt dype spor i kommunen, sier Stene.

Februar-ulykke

I februar omkom to 18-åringer, Alexander Sollihaug og Elias Dypaune, i en trafikkulykke på E6 i Saltdal. Hendelsen rystet lokalmiljøet. Det ble holdt minnestund i Fauske kirke, og kommunen etablerte et kriseteam.

– Vi har nesten ikke landet etter den forrige dødsulykken, før vi på ny er rammet av en ny dødsulykke. Det å motta slike nyheter er vondt hver gang, sier Stene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Anleggsmaskiner

Det var en privatperson som varslet om tirsdagens skred. Redningspersonell fra brannvesen, politi og frivillige ble fraktet inn til stedet og fikk raskt lokalisert hvor gravemaskinen og hjullasteren var begravet i snøen, om lag 15 meter fra veien.

– Med få minutters mellomrom ble de to mennene gravd ut og bekreftet omkommet, sier stabssjef Bent Are Eilertsen i Nordland politidistrikt i en pressemelding.

Han opplyser at de pårørende ble oppdatert løpende underveis i leteaksjonen.

– De nærmeste pårørende ble varslet om ulykken før de omkomne ble funnet og er informert om at de to er funnet omkommet, sier Eilertsen.

Satt krisestab

Sørfold kommune har satt krisestab. Tirsdagens formannskapsmøte ble avbrutt etter at meldingen om raset kom.

Politiet har advart mot å kjøre bil inn til skredet på grunn av hengende snømasser i området. Selv måtte de benytte et Sea King-redningshelikopter for å frakte inn redningspersonell, hunder og utstyr på grunn av de vanskelige forholdene.

Over 40 personer arbeidet på stedet i løpet av tirsdagens leteaksjon.

Bilveien opp til Durmålstinden er stengt på grunn av snøskredfare. I hele regionen melder Varsom.no om stor snøskredfare.