Kvinne med barnevogn overfalt – politiet ber om tips

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i 30-årene ble overfalt da hun gikk tur med barnevogn på Sem i Vestfold søndag kveld. Politiet har ikke pågrepet noen og ber nå om tips.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet jakter en mann i alderen 20 til 40 år som truet kvinnen med skrujern.

Overfallet skjedde ifølge politiet mellom klokken 21.30 og 21.45 søndag kveld. Like etter klokka tolv mandag ettermiddag har politiet fortsatt ikke pågrepet noen.

– Håpet er at flere ser vår beskrivelse nå på morgenkvisten, og at det resulterer i flere tips. Sem er jo ikke så stort, sier operasjonsleder Jan Kristian Johnsrud i Sørøst politidistrikt til NTB mandag morgen.

Politiadvokat Lise Dalhaug sier til NTB mandag ettermiddag at politiet særlig ønsker seg tips fra bilister med dashbordkamera, som kan ha kjørt fra en Circle K i området og mot Gamle Kongsvei, Olav Digres Vei og Semsbyveien i tidsrommet mellom 21.15 og 22.00 søndag kveld.

Politiet sier det er overvåkingsvideoer som kan vise den mistenkte mannen. De vet også om flere andre kameraer i området som de ikke har rukket å se på.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet er spesielt interessert i alle observasjoner rundt Langerød-området og gamle E18 utenfor Sem, og observasjoner i og rundt tettstedet Semsbyen.

Alvorlig

Politiet fikk melding om hendelsen like før klokka 22, men ventet flere timer før de gikk offentlig ut med opplysninger om den.

– Det er fordi vi må undersøke nøyaktig hva som har skjedd. En så alvorlig melding kan skape frykt blant lokale beboere, og da er det viktig å være sikker på hva det er som har skjedd, sa Johnsrud etter midnatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Han kan etter politiets undersøkelser bekrefte at et overfall har funnet sted. Det mener politiet har et seksuelt preg.

– Hun har skreket og ropt, og naboer har hørt det. Det kan ha bidratt til at overfallet opphørte, sier Johnsrud.

Refleksvest

Politiet sier de leter etter en mann med mulig opprinnelse fra Afghanistan eller Midtøsten, rundt 20–40 år, kort mørkt hår, mørke klær og han bar en refleksvest. Mannen truet kvinnen med skrujern.

– Vi mistenker at overfallsmannen kan være en lokal beboer. Vi er derfor ute med patruljer og leter, sier Johnsrud.

I pressemeldingen utsendt mandag formiddag skriver politiet at den fornærmede kvinnen sier gjerningsmannen hadde på seg refleksvest.