Waras samboer klager VG inn for PFU

VIDEO: Kort forklart: Dette er Wara-saken

Justisminister Tor Mikkel Waras samboer klager VG inn til Pressens Faglige Utvalg (PFU) for det hennes forsvarer mener er feil i en sak om siktelsen mot henne.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I klagen hevder hennes forsvarer, advokat John Christian Elden, at VG brøt god presseskikk på tre punkter i artikkelen «Opplysninger til VG: PST sikret bevis med hemmelig kamera», skriver Dagbladet.

Bakgrunnen for saken er at Waras samboer, Laila Anita Bertheussen, er siktet for å ha diktet opp en straffbar handlin

g. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) mistenker at hun selv sto bak bilbrannen utenfor huset sitt.

Det er to påstander Bertheussen mener er feil: Kameraet var ikke hemmelig, og PST sikret heller ingen bevis gjennom opptaket.

Les også: Statsministeren i SMS til PR-topp: «Går det bra? Erna»

Husdøra til Wara var åpen kort tid før bilbrannen ble oppdaget

– Tatt på fersken»

Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha diktet opp en straffbar handling etter at familiens bil brant natt til 10. mars. Hun ble pågrepet og avhørt av PST torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Laila Anita Bertheussen er siktet for å ha diktet opp en straffbar handling etter at familiens bil brant natt til 10. mars. Hun ble pågrepet og avhørt av PST torsdag. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

– Det inntrykket VG laget med oppslaget var at klager var «tatt på fersken», og at hun skulle være fotografert på en måte som skulle være et bevis mot henne fra et kamera hun ikke visste om, sier Elden.

Norges presseforbund bekrefter at de har mottatt klagen. VG sier vanlig prosess er at en klage blir sendt til sekretariatet.

– Den skal da behandles av sekretariatet – som innstiller på om den blir gjenstand for forenklet behandlet, eller skal opp til full behandling i utvalget. Vi kan derfor ikke på nåværende tidspunkt kommentere denne saken, skriver digitalredaktør Ola Stenberg i VG i en tekstmelding til Dagbladet.

NTB har ikke lykkes å komme i kontakt med Stenberg.

Les også: Politiet henlegger saken om filmingen av Waras hus

Politikere reagerer med sjokk på siktelsen mot Waras samboer

Personvernpolicy