Molde gjør seg klar for cruisepassasjerer

Viking Sky-hendelsen: Flere filmet og tok bilder fra dramatikken om bord
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et kjøpesenter i Molde åpner for de evakuerte passasjerene fra cruiseskipet Viking Sky. Et mottakssenter er opprettet på Seilet hotell. Røde Kors er også klare.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Passasjerene har fått 2.500 kroner hver av rederiet for å handle klær og toalettsaker, melder NRK.

Passasjerene har foreløpig ikke anledning til å ta med seg bagasje fra skipet når de kommer til Molde i ettermiddag, noe selvsagt heller ikke de som ble evakuert fra skipet med helikopter har hatt.

Kjøpesenteret vil derfor holde åpent for at nødvendige innkjøp kan gjøres på en søndag.

Over 460 passasjerer er evakuert, og det er 436 passasjerer igjen om bord i tillegg til et mannskap på 458.

Det blir opprettet et mottakssenter på Rica Seilet Hotel for de passasjerene som ikke ønsker å overnatte om bord i skipet fram til avreisen tilbake i hjemlandet.

– Arbeidet med å gi støtte til passasjerene vil fortsette når skipet ankommer Molde om kort tid, sier aksjonsleder Trond Inge Larsgård i Røde Kors i en pressemelding søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hele evakueringsstaben er nå flyttet fra Fræna til Molde for være klar til å bistå de som trenger hjelp. Over 100 personer fra Røde Kors har vært i aksjon det siste døgnet.

Allerede søndag kveld skal de første passasjerene forlate Molde med fly fra Årø flyplass. Resten reiser etter planen i løpet av mandagen, melder Møre og Romsdal politidistrikt.

Politiet oppfordrer samtidig skuelystne til å ikke trekke til Molde sentrum når skipet klapper til kai. Dette kan føre til store trafikale problemer, og politiet har allerede satt i verk tiltak for å regulere trafikken.

Les også:

Ektepar: – Vi er veldig takknemlige

Cruiseskipet droppet Bodø på grunn av uvær fredag

Evakuerte passasjerer kjøres til Molde og Kristiansund