Sivilforsvar og Røde Kors hjelper til etter cruisebåthavari

Evakuerte hentes fra skipet med helikopter fraktes et mottak på land ved Brynhallen, hvor frivillige er blant dem som tar imot. Foto: Odd Roar Lange / NTB scanpix
Evakuerte hentes fra skipet med helikopter fraktes et mottak på land ved Brynhallen, hvor frivillige er blant dem som tar imot. Foto: Odd Roar Lange / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Mange personer fra Sivilforsvaret og Røde Kors hjelper til etter havariet til cruiseskipet Viking Sky lørdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Rundt 50 personer fra Møre og Romsdal sivilforsvarsdistrikt er i innsats i forbindelse med evakueringen av Viking Sky lørdag kveld. Mannskapene har etablert båreplasser til de evakuerte, og bistått med vakthold og registrering, melder Direktoratet for sivil beredskap (DSB).

Da de første evakuerte cruisebåtpassasjerene ble fraktet i land i Fræna lørdag ettermiddag, var mannskaper fra Møre og Romsdal sivilforsvarsdistrikt på plass med båremateriell, ullpledd og soveposer.

– I løpet av de tre første timene leverte vi 1.250 ullpledd og rett over 300 bårer, forteller Karl Thomas Hals, beredskapsvakt ved Møre og Romsdal SFD.

Nå forbereder distriktet seg på enda flere innsatstimer utover kvelden og natten.

– Vi har akkurat sendt ut forhåndsvarsler til alle tjenestepliktige i distriktet om å gjøre seg klare for innsats hvis det blir behov, sier Hals.

DSB har også iverksatt forsterket vakt som følge av situasjonen i Møre og Romsdal.

Sogn og Fjordane Røde Kors Hjelpekorps er bedt om å assistere Møre og Romsdal Røde Kors om å bemanne evakueringssenteret i Brynhallen i Fræna. Trøndelag Røde Kors er også kalt ut, og til sammen utgjør dette rundt 130 frivillige.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden