Store taubåter er på vei for å trekke cruiseskipet

Cruiseskipet Viking Sky har sendt ut mayday-melding, og det driver mot land, opplyser Hovedredningssentralen. Redningssentralen har sendt flere helikoptre og fartøy mot stedet.
Foto: Frank Einar Vatne / NTB scanpix
Cruiseskipet Viking Sky har sendt ut mayday-melding, og det driver mot land, opplyser Hovedredningssentralen. Redningssentralen har sendt flere helikoptre og fartøy mot stedet. Foto: Frank Einar Vatne / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Store taubåter fra Trondheim og Bergen er på vei for å trekke cruiseskipet Viking Sky i Hustadvika ut i roligere farvann. Fem evakuerte er kjørt til sykehus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er store båter som trengs til dette. De kommer fra Trondheim og Bergen, men det vil ta flere timer før de er framme, sier pressetalsmann Erling Knutsen ved Hovedredningssentralen til Romsdals Budstikke.

Den ene motoren på skipet skal være i gang, og nå jobbes det med å få i gang de andre.

– Vi vet ikke hvor mange det dreier seg om. Skipet ligger for anker. Det er ikke gått på grunn, sier Knutsen.

Cruiseskipet sendte ut maydaymelding ved 14-tiden lørdag. Det skal være 1.300 personer om bord, og klokken 16.30 opplyste politiet at de første 100 personene er ankommet land via helikopter.

Ifølge VG er fem av de evakuerte som har ankommet land kjørt til sykehus. Det er ikke opplyst om alvorlige personskader, opplyser politiet.

Fem helikoptre og flere fartøy er satt inn i redningsarbeidet, ifølge hovedredningssentralen. Passasjerene må heises opp i helikoptre en for en.

På grunn av store bølger er det ikke hensiktsmessig å evakuere personer i båter, opplyser operasjonsleder Tor André Franck Gram i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.