Senterparti-applaus for pelsdyrnæringen

Trygve Slagsvold Vedum på Sp-landsmøtet på Hamar sammen med Ola Borten Moe og Marit Arnstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Trygve Slagsvold Vedum på Sp-landsmøtet på Hamar sammen med Ola Borten Moe og Marit Arnstad. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Landsmøtet til Senterpartiet tok en liten pause i debatten lørdag for å applaudere og erklære støtte til pelsdyrbøndene som går til sak mot staten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Senterpartiet kommer trolig til å vedta å jobbe for å omgjøre regjeringens beslutning om å avvikle pelsdyrnæringen i Norge. Det framgår av rapporten «Norsk verdiskaping på norske ressurser», fra utvalget som nestleder Ola Borten Moe har ledet.

Han raste mot regjeringen da han innledet på landsmøtet på Hamar lørdag om utvalgets arbeid.

– Nå tar fem pelsdyrbønder opp kampen og saksøker staten for brudd på deres rett til å leve av eget arbeide. Vi får ikke gjort så mye med det i denne salen, men jeg synes vi kan gi dem vår moralske støtte gjennom en skikkelig applaus – de er først ute, og de tar en for laget, sa han.

Regjeringen fastslår i Granavolden-plattformen at den «vil gjennomføre en styrt avvikling av pelsdyrnæringen», og vil ha forbud mot pelsdyrhold med en avviklingsperiode for eksisterende produsenter fram til årsskiftet 2024/2025.

– Med ett pennestrøk er livsgrunnlaget og livsverket til noen hundre norske familier revet bort. De sitter igjen med regningen og gjelden. Dette er en uhørt politisk hestehandel og en av de største politiske skandalene i nyere tid, sa Moe.