Politiet håper å avhøre mannen som ble skutt på Skjetten

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen som ble kritisk skadd da han ble skutt av politiet i Skjetten på Romerike, er våken, og tilstanden hans er stabil. Han kan muligens avhøres lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen ble operert natt til lørdag, opplyser Øst politidistrikt.

Han er siktet for grov kroppsskade mot en kvinne og ble skutt av politiet da han – utstyrt med øks – gikk til angrep på dem fredag.

– Vi har i går kveld og i natt avhørt blant annet tjenestepersonene som var involvert, sier Liv Øyen, leder for etterforskningsavdeling Øst-Norge i Spesialenheten for politisaker, til NTB lørdag formiddag.

Avhør også lørdag

Avhørene fortsatte lørdag. Spesialenheten vil avhøre mannen som ble skutt, så snart det lar seg gjøre. Ifølge Øst politidistrikt kan han muligens avhøres i løpet av lørdag.

Kripos har bistått Spesialenheten i etterforskningen på stedet. Øyen opplyser at Spesialenheten aldri på et så tidlig stadium av etterforskningen kommenterer forhold som hvor mange skudd som ble avfyrt. Kripos har bistått Spesialenheten i etterforskningen på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var fredag kveld klokka 18 politiet rykket ut til Skjetten i Akershus etter melding om en skadd kvinne.

– I forbindelse med pågripelsen oppsto det en situasjon som gjorde at politiet måtte avfyre skudd mot mannen fordi vedkommende nektet å etterkomme ordre og gikk etter hvert til angrep på politibetjentene, sa politiinspektør Olav Unnestad til NTB fredag kveld.

Knivstikking i Vestfold: Mann alvorlig skadd i knivstikking på Nøtterøy

Ingen politifolk ble skadd i hendelsen.

Mannen omtales som en kjenning av politiet.

Kvinne til observasjon

Politiinspektør Olav Unnestad i Øst politidistrikt opplyste lørdag kveld at politiet hadde kontroll på øksa som mannen hadde.

– Vi vet ennå ikke om kvinnen ble skadd med øks, men det er det jo grunn til å anta. Relasjonen mellom de to er ikke kjent. Det var en kvinne som fant den skadde kvinnen og meldte ifra til politiet, sa han.

Kvinnen er behandlet for kuttskader og ligger til observasjon. Politiet håper å få avhørt henne lørdag.

Mannen, som er i 30-årene, er innlagt på Ullevål sykehus i Oslo, mens kvinnen i 40-årene behandles på Akershus universitetssykehus (Ahus).