Omtrent 200 beboere var evakuert på grunn av brann på Gjøvik

Det brenner i et næringsbygg i Hunndalen i Gjøvik. Politiet har satt i gang evakuering av beboere i området som er utsatt for røyken. Foto: Politiet / NTB scanpix
Det brenner i et næringsbygg i Hunndalen i Gjøvik. Politiet har satt i gang evakuering av beboere i området som er utsatt for røyken. Foto: Politiet / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

På grunn av kraftig røyk fra en brann i en gjenvinningsbedrift på Gjøvik ble omtrent 200 personer evakuert fra et boligområde i Hunndalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Beboerne ble evakuert lørdag morgen. Klokka 14.30 opphevet politiet evakueringen, og alle kunne vende tilbake til hjemmene sine.

I forbindelse med slukningsarbeidet ble dessuten Gjøvikbanen stengt for trafikk i begge retninger mellom Gjøvik og Jaren. Banen ble åpnet igjen litt før klokka 15.

Brannen ble meldt til politiet klokken 4.46 natt til lørdag av brannvesenet. Politiet advarte mot tung, svart og farlig røyk i området.

Brannen startet i et bygg tilknyttet Metallco i Hunndalen. Bedriften driver med gjenvinning av metall og elartikler. Det brant i destruerte elektroprodukter som blant annet inneholder PVC, ifølge politiet.

– Vårt fokus nå er å ha kontroll på slukkevann og hindre forurensning. Vi har tette oppsamlingstanker, og vi har engasjert pumpebiler som bistår oss i å ta vare på eventuelt forurenset slukkevann, skrev daglig leder Morgan Brenden i Metallco i en pressemelding.

Det skal være ubetydelige materielle skader på bygget.

Evakueringen ble igangsatt som følge av røyk fra brannen. 85 boenheter ble evakuert. Ifølge politiet omfattet det omtrent 200 personer.

Gjøvik kommune satte kriseledelse som følge av brannen.

Det var ikke fare for at brannen skulle spre seg til boligfeltet.