Mann siktet for drapsforsøk på politimann

Forsvarer Ove Herman Frang sier hans klient nekter for at sakseangrepet var et drapsforsøk. 32-åringen har tidligere erkjent straffskyld for forsøk på kroppsskade. Foto: Peter Talos / NTB scanpix
Forsvarer Ove Herman Frang sier hans klient nekter for at sakseangrepet var et drapsforsøk. 32-åringen har tidligere erkjent straffskyld for forsøk på kroppsskade. Foto: Peter Talos / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 32 år gammel mann er siktet for å ha forsøkt å drepe en politimann med saks i Hamar tredje juledag i fjor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fram til nylig var 32-åringen siktet for forsøk på grov kroppsskade, men tidligere denne måneden ble siktelsen utvidet til å gjelde drapsforsøk, skriver TV 2.

Hendelsen skjedde tredje juledag i fjor hvor 32-åringen tilfeldigvis møtte på en politipatrulje i bil i Hamar sentrum. 32-åringen forklarte under det første fengslingsmøtet at han var sint da han gikk bort til politibilen. Da vinduet ble sveivet ned på passasjersiden, gikk mannen til angrep med saks på politimannen som satt i bilen.

Ifølge TV 2 var angrepet rettet mot politimannens hode og hals, men traff ikke. I stedet ble hånden hans truffet. Politimannen fikk lettere skader og ble behandlet på sykehus.

– Han har tidligere erkjent straffskyld for forsøk på kroppsskade, men han nekter for at dette var et drapsforsøk. Derfor er fengslingskjennelsen også anket, sier mannens forsvarer Ove Herman Frang til kanalen.

32-åringen er også siktet for vold mot offentlig tjenestemann og ulovlig bevæpning på offentlig sted. Fredag ble han varetektsfengslet i fire nye uker.