Forsvinningssaken:Politiet etterforsker flere muligheter

(VIDEO: Dette er saken)
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ikke gått ut med alle opplysningene vi sitter med.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er fremdeles ikke sikkert vi har fått samlet inn alle brikkene for å løse dette puslespillet, sier politiinspektør Tommy Brøske til Dagbladet.

Ville holde tett: Politiet: – Har rådet familien til ikke å innfri kravet om løsepenger

Det er snart fem måneder siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar utenfor Oslo. For to og en halv måned siden gikk politiet ut og fortalte om forsvinningen.

Siden er det kommet flere tips til politiet, særlig knyttet til de to uidentifiserte mennene «telefonmannen» og «luemannen». Tidligere denne uken gjennomførte politiet nye undersøkelser av eneboligen hvor Hagen har bodd sammen med sin ektemann, Tom Hagen, siden midten av 1990-tallet.

Anne-Elisabeth Hagen og ektemannen Tom Hagen. Foto: Scanpix
Anne-Elisabeth Hagen og ektemannen Tom Hagen. Foto: Scanpix

Politiet sa da til Aftenposten at det ikke er noen dramatikk knyttet til undersøkelsene, og at dette er gjort tidligere i etterforskningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Planlagt: Bortføringssaken på Lørenskog: Politiet har funnet tegn til planlegging

Det er formidlet krav fra kidnapperne om betaling i kryptovaluta for den bortførte kvinnen.

Uvisst om hun lever

For litt under en måned siden sa politiinspektør Brøske at det er grunn til å tvile på at Hagen fortsatt er i live.

Bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen:

* Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen (69) ble bortført fra sitt hjem i Sloraveien på Fjellhamar i Lørenskog en gang mellom klokka 9.15 og 13.30 onsdag 31. oktober 2018.

* Ektemannen – forretningsmannen og milliardæren Tom Hagen (69) – kom hjem rundt klokka 13.30 og varslet politiet en drøy halvtime senere.

* Først onsdag 9. januar, over ti uker etter bortføringen, gikk politiet offentlig ut med saken. Etterforskningen var holdt hemmelig på grunn av grove trusler mot kvinnens liv og helse.

* 15. februar opplyste politiet at det så langt ikke hadde kommet tegn på at hun er i live, og heller ikke det motsatte. Politiet vet ikke om hun blir holdt skjult i Norge eller utlandet.

* Det er fremmet krav om 9 millioner euro i løsepenger betalt i kryptovaluta og framsatt grove trusler i et brev etterlatt av gjerningspersonene.

* 11. februar ble det kjent at det hadde vært ny kontakt mellom gjerningspersonene og Anne-Elisabeth Hagens familie på en ny plattform. Det er fortsatt kun snakk om enveiskommunikasjon.

* Politiet tror de har å gjøre med profesjonelle aktører.

* De har sendt familien et forslag til hvordan de kan formidle et livsbevis. Familien er villig til å forhandle, såfremt den får sikre opplysninger om at kvinnen lever, ifølge bistandsadvokat Svein Holden.

* Etterforskningen ledes av Øst politidistrikt med bistand fra Oslo politidistrikt, Kripos, Økokrim, Interpol og Europol. Interpol gikk i slutten av januar ut med en offentlig etterlysning. Politiet hadde 1. februar fått inn over 1.400 tips i saken.

– Det er grunn for politiet å stille spørsmål og betvile om Anne-Elisabeth fortsatt er i live.

Til Dagbladet forteller Brøske at de forfølger flere spor i saken.

Stille: Ingen nye livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen

– Vi etterforsker bredt, både når det gjelder bortføring og flere andre muligheter. Man har tidligere hatt saker hvor det viser seg at folk har blitt frivillig borte, man har hatt saker hvor en person har forulykket og det har tatt lang tid før vedkommende blir funnet, og man har andre straffbare forhold som fører til at en person forsvinner, sier Brøske.

Trenger finansiering: Politiet ber om mer penger til etterforskningen av Hagen-forsvinningen

VIDEO: Ingen nye livstegn fra Anne-Elisabeth Hagen