Måling: Ap beholder makten i tre storbyer

Statsminister Erna Solberg (H) og Ap-leder Jonas Gahr Støre på Stortinget. Et halvt år før høstens kommune- og fylkestingsvalg, sliter Arbeiderpartiet på VGs måling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Statsminister Erna Solberg (H) og Ap-leder Jonas Gahr Støre på Stortinget. Et halvt år før høstens kommune- og fylkestingsvalg, sliter Arbeiderpartiet på VGs måling. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Arbeiderpartiet klarer å beholde makten i Oslo, Trondheim og Tromsø, mens Høyre beholder Stavanger og Kristiansand, ifølge VGs måling. I Bergen er det åpent.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ap klarer å beholde makten i de nevnte byene fordi SV og Rødt, og noen steder MDG, vokser, viser en måling Respons Analyse har gjennomført for VG.

– Høyre kan fortsatt gå inn i valgkampen med løftet hode. Sentrumspartiene, bortsett fra Senterpartiet, må slåss litt for å få en anstendig oppslutning, og det må også Frp. Arbeiderpartiet sliter, og venstresiden og MDG er i støtet, sier Thore Gard Olaussen i Respons Analyse til avisen.

Ap faller mest på målingen i Bergen og Trondheim. I Bergen har ingen blokkene flertall i målingen.

Høyre gjør det bedre på målingene enn i 2015, når det sist var kommune- og fylkestingsvalg. Samarbeidspartiene Venstre og KrF sliter, ifølge målingen.

SV går mye fram på målingene i alle byene, særlig i Tromsø, hvor de får 14,7 prosent oppslutning. KrF og Venstre går ned på alle målingene, selv om KrF klarer å holde seg over 10 prosent i Kristiansand og sikre makt til høyresiden. Frp går ned i Oslo, Bergen og Stavanger, men opp i Kristiansand, Tromsø og Trondheim.