Dette skjedde i natt

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 22. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

VG beklager

VGs sjefredaktør Gard Steiro sier til egen avis at han beklager overfor kvinnen som sier hun ble feilsitert, Trond Giske og leserne.

– Vi beklager overfor alle som er blitt rammet av denne saken. Det er en kvinne her som har havnet i en situasjon hun ikke burde være i, saken har rammet Giske, og jeg vil beklage overfor våre lesere, sier han.

47 omkom i Kina

47 personer er døde, mens tilstanden er kritisk for 90 etter en kraftig eksplosjon i en kjemisk fabrikk i Jiangsu-provinsen øst i Kina torsdag, melder den kinesiske statskanalen CGTN.

Eksplosjonen var så kraftig at det på samme tid ble registrert et skjelv med styrke 2,2 i Lianyungang, en by nær Yancheng der eksplosjonen fant sted. Kinas president Xi Jinping krever full gransking.

Omstridt oljefond-investering

I 2018 tredoblet oljefondet investeringene i det kinesiske overvåkingsselskapet Hikvision, skriver Aftenposten. Selskapet er anklaget for å overvåke minoritetsgruppen uigurer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Leder av oljefondets etikkråd Johan A. Andersen sier han ikke kan kommentere investeringene direkte, men sier på generelt basis er vi stadig mer opptatt av hvilke muligheter teknologi gir for misbruk.

Hele New Zealand samlet

New Zealand sto samlet i sorgen fredag da den muslimske fredagsbønnen og to minutters stillhet for ofrene som ble drept i moskéangrepene, ble kringkastet.

Nasjonen sto stille mens sendingene pågikk, direkte fra Hagley Park, ovenfor den ene av de to moskeene som ble angrepet under fredagsbønnen for en uke siden, Noor-moskeen.