NHO vil ha granskning av kvaliteten på omsorg

Administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel krever at alle omsorgsinstitusjoner i Norge, statlige som private, skal granskes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel krever at alle omsorgsinstitusjoner i Norge, statlige som private, skal granskes. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

NHO krever at alle omsorgsinstitusjoner i Norge granskes for å sikre at de leverer kvalitet på tjenestene sine.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Pasienter, brukere og pårørende har veldig liten mulighet til å vite om den institusjonen de er avhengige av, faktisk leverer på det nivået de skal, sier administrerende direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel til NRK.

Kaltenborn sier de ønsker granskning uavhengig om det er en privat, statlig eller kommunal institusjon.

Det er få kommuner som i detalj måler kvaliteten på tjenestene ved institusjonene sine, ifølge kanalen. NHO ønsker at regjeringen innfører nye kvalitetsmålinger.

– Kommunene har selv et ansvar, samtidig mener vi at regjeringen må prioritere og koordinere disse kvalitetsindikatorene, slik at det er de samme i hele landet. Bare da vil man kunne sammenligne troverdige tall, sier Kaltenborn.