Gruvedriften gjenopptas i Sør-Varanger

Nærings- og fiskeridepartementet gir driftskonsesjon for utvinning av jernmalm i Sør-Varanger i Finnmark. Vedtaket til Direktoratet for mineralforvaltnings med Bergmesteren for Svalbard (DMF) blir dermed opprettholdt, med noen endrede betingelser. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Nærings- og fiskeridepartementet gir driftskonsesjon for utvinning av jernmalm i Sør-Varanger i Finnmark. Vedtaket til Direktoratet for mineralforvaltnings med Bergmesteren for Svalbard (DMF) blir dermed opprettholdt, med noen endrede betingelser. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nærings- og fiskeridepartementet gir driftskonsesjon for utvinning av jernmalm i Sør-Varanger i Finnmark.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vedtaket til Direktoratet for mineralforvaltning med Bergmesteren for Svalbard (DMF) blir dermed opprettholdt, med noen endrede betingelser.

– Dette kan bety flere hundre arbeidsplasser for kommunen. Driften skal legge til rette for at ressursene, eksisterende infrastruktur og den lokale gruvekompetansen blir utnyttet på en god måte, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Sydvaranger eiendom søkte om driftstillatelse i desember 2017. DMF fattet vedtak om driftskonsesjon 23. i januar i år. Selskapet mente imidlertid at noen av vilkårene som ble fattet av direktoratet, ville kreve en annen driftsform enn det de mente ville være forsvarlig. De påklaget derfor vilkårene.

Naturvernforbundet klaget også på vedtaket på grunn av tiltakets konsekvenser for naturen i konsesjonsområdet.

Nærings- og fiskeridepartementet kommet fram til at noen av betingelsene som ble stilt, ikke bør opprettholdes. Det handler om sider av saken som departementet anser som bestemt av andre myndigheter. De viser til at kommunen har godkjent selskapets bruk av konsesjonsområdet til gruvedrift.