Kraftig nedbør skaper trafikkproblemer på Østlandet

Kraftig nedbør og vind preger trafikk over hele Sør-Norge søndag morgen. En rekke fjelloverganger er stengt som følger av uværet. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Kraftig nedbør og vind preger trafikk over hele Sør-Norge søndag morgen. En rekke fjelloverganger er stengt som følger av uværet. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kraftige snøbyger og uvær på Østlandet skaper trafikkaos og Vegtrafikksentralen advarer om vanskelige kjøreforhold. En rekke fjelloverganger har blitt stengt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Natt til søndag har snø og vind preget store deler av Østlandet.

– Det snør og blåser på Østlandet i dag og dette fører til vanskelige kjøreforhold. Alt tilgjengelig mannskap er ute og gjør tiltak. Hold god avstand til bilen foran og senk hastigheten. Husk at skiltet fartsgrense gjelder ved optimale forhold. Kjør forsiktig, oppfordrer Vegtrafikksentralen.

Ruter melder om store utfordringer i busstrafikken.

– Snøvær og manglende brøyting gjør at det er store utfordringer i Oslo og Akershus, skriver de på sine hjemmesider.

Innstilt T-bane

I Oslo er T-banen innstilt mellom Holmenkollen og Frognerseteren inntil videre på grunn av fremkommelighetsproblemer. Det er satt inn minibusser mellom de to stasjonene.

– Vi har allerede fått inn meldinger om trailere som står fast på veien. Det er snø på veien som naturligvis gjør det vanskelig å kjøre, sier operasjonsleder Finn Håvard Aas i Øst politidistrikt til TV 2 søndag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I Bærum har en bil kollidert med midtdeleren på E18 ved Sandvika og dette fører til redusert fremkommelighet, ifølge Vegtrafikksentralen.

Uværet er ifølge Meteorologisk institutt den siste del av vinteren før et mildt vårvær melder sin ankomst i Sør- og Østlandet.

– Fra onsdag begynner temperaturen å stige, og noen steder vil gradestokken krype helt opp mot 10 plussgrader. Da vil det føles vårlig og fint hvis sola skinner i tillegg, statsmeteorolog Kristin Seter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: New Zealands statsminister mottok manifest ni minutter før moské-massakre

Stengte fjelloverganger

En rekke fjelloverganger er stengt som følger av uværet. Riksvei 7 over Hardangervidda er stengt, hvor det også meldes om betydelig snøskredfare.

Europavei 134 over Haukelifjell er også stengt. Det samme gjelder fylkesvei 50 mellom Hol og Aurland, fylkesvei 53 mellom Tyin og Årdal og riksvei 13 over Vikafjellet. På riksvei 52 over Hemsedalsfjellet er styrt trafikkavvikling.

Artikkelen fortsetter under annonsen

E16 over Filefjell var like før klokken 7 åpen for trafikk, men Vegtrafikksentralen varsler at kolonnekjøring kan innføres på kort varsel.

Meteorologene meldte fredag at det var ventet mye snø i Sør-Norge lørdag og søndag, og sendte ut farevarsel med gult nivå. Faren er ventet å avta fra klokken 19 søndag kveld. Det er også sendt ut varsel om betydelig snøskredfare, blant annet på Hardangerfjellet, Haukelifjell og Filefjell.