Mann alvorlig skadd i snøskred i Troms

Fjelltoppen Hollenderen på Kvaløya utenfor Tromsø. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix.
Fjelltoppen Hollenderen på Kvaløya utenfor Tromsø. Arkivfoto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fem personer ble lørdag ettermiddag tatt av et snøskred ved fjellet Hollenderen på Kvaløya i Troms. En mann er alvorlig skadd som følge av hendelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Tilstanden hans er alvorlig, men stabilt, sier pressevakt Per-Christian Johansen ved Universitetssykehuset Nord-Norge til NTB.

Mannen er i slutten av 30-årene.

Troms politidistrikt meldte om skredet like etter klokken 13. Alle fem ble gjort rede for, men den skadde måtte hentes ut med helikopter.

Ifølge iTromsø er det snakk om beinskader. Turfølget på fem var italienere, ifølge politiet.

– Skredet har gått ned mot Vågbotn og er cirka 50 meter bredt og 200 meter langt, opplyser politiet.

Utløste skred i Lyngen

Senere lørdag ettermiddag gikk det et nytt snøskred i Troms, denne gang i Kvalvikdalen i Lyngen. Her var det to personer som utløste skredet, men ingen av dem ble tatt av snømassene. Dette skredet er cirka 150 meter bredt og 80 meter langt, ifølge politiet.

Det er lørdag varslet betydelig snøskredfare i store deler av Nord-Norge. Ifølge Varsom.no er det oransje farenivå i både Vest-Finnmark, Tromsø, Sør-Troms, Salten og Svartisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For søndag er det meldt betydelig snøskredfare også i store deler av fjellet i Sør-Norge, i Jotunheimen, Indre Sogn, Voss, Hallingdal, Hardanger, Vest-Telemark og Heiane. For Troms og Vest-Finnmark vil farenivået reduseres til gult nivå – moderat – på søndag.

Sju døde denne vinteren

Sju personer har mistet livet som følge av snøskred så langt i vinter. Det gjør skredvinteren 2018/19 til den dødeligste på fem år.

Selv om denne vinteren ligger over normalen, er det fortsatt et godt stykke under vinteren 1985/1986 da hele 22 mennesker mistet livet. Dette var vinteren da 16 soldater døde i den tragiske ulykken i Vassdalen.