PST varsler pressekonferanse om truslene mot Wara

Se video: PST kom med sjokkerende opplysninger da de holdt pressekonferanse torsdag ettermiddag.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet Sikkerhetstjeneste (PST) vil torsdag fortelle hvor langt de er kommet i etterforskningen av truslene mot justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det har vært fem tilfeller av trusler og hærverk mot boligen til Tor Mikkel Wara og hans familie de siste månedene, som er offentlig kjent. I tillegg har det vært flere hendelser som til nå er holdt hemmelig.

PST-sjef Benedicte Bjørnland opplyste mandag at det har vært flere hendelser mot justisministeren og hans bolig enn de fem som er blitt offentlig kjent.

Aktuelt: Solberg får refs fra advokat etter Wara-utspill

Politiet har undersøkt basestasjoner, veikameraer og bomstasjoner, men vet fortsatt ikke hvem som står bak hetsen mot Tor Mikkel Wara.

Busser og taxier som har kjørt i området skal også være sjekket.

Bakgrunn: Teaterregissør mener trusler mot Wara er iscenesatt

Fakta om trusler mot Tor Mikkel Wara:

* Natt til 6. desember i fjor tegnet noen et hakekors og skrev ordet «rasist» på huset og bilen til justisministeren. I tillegg hang en hyssing ut av bensintanken på en bil som sto parkert ved huset, noe som ble ansett som et forsøk på å tenne på bilen eller en trussel om det.

* 17. januar var det et branntilløp i søppelkassen på utsiden av Waras hus.

* 11. februar undersøkte politiet en mistenkelig gjenstand som var plassert ved Waras bolig i Oslo. Et tøystykke med flasker ble funnet bundet fast med knute i en krok under støtfangeren på bilen. Ifølge Dagbladets kilder fant politiet spor etter brennbar væske i flaskene. Politiets bombegruppe undersøkte gjenstanden og konkluderte senere med at gjenstanden var ufarlig.

* 4. mars rykket politiets bombegruppe ut til hjemmet til Wara etter at det ble funnet et brev i postkassen. Brevet ble oppfattet som truende.

* Natt til 10. mars rykket politiet ut til en brann i Waras bil, som sto parkert utenfor huset. Brannen ble raskt slukket, og etterforskningen ble overlatt til PST.

* Det er PST som har ansvaret for sikkerheten til justisministeren, mens politiet har ansvaret for familien hans.

* PST-sjef Benedicte Bjørnland opplyste mandag at det har vært flere hendelser mot justisministeren og hans bolig enn de fem som er blitt offentlig kjent.