Mann dømt for grov voldtekt av barn

Gutten som ble utsatt for overgrep, fortalte om det da han fryktet en venn skulle bli neste offer. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Gutten som ble utsatt for overgrep, fortalte om det da han fryktet en venn skulle bli neste offer. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ung mann er i Gulating lagmannsrett dømt til fire og et halvt år i fengsel for å ha voldtatt en 10 år gammel gutt flere ganger.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den 24 år gamle mannen skal også ha befølt gutten en rekke ganger i tillegg til å voldta ham fire ganger, skriver Stavanger Aftenblad. Alle overgrepene skjedde hjemme hos 24-åringen.

I Stavanger tingrett ble mannen dømt til fem års fengsel i en dom som også gjaldt besittelse av materiale som viser overgrep. 24-åringen vedtok dommen for overgrepsmaterialet, men anket tiltaleposten om voldtekt. I både tingretten og lagmannsretten erklærte han seg ikke skyldig i voldtekt.

Han ble altså ikke trodd i noen av rettsinstansene, og lagmannsretten skriver at detaljer i offerets forklaring underbygger at det han fortalte var selvopplevd.

Overgrepene ble kjent da tiåringen fortalte om det til en venn han stolte på, og som han også fryktet kunne bli utsatt for overgrep av den nå dømte mannen. Gutten fortalte kort tid senere om overgrepene til sin mor, som varslet politiet.

Aktor la ned påstand om seks års fengsel, men lagmannsretten landet altså på fire år og seks måneder, et halvt år kortere enn tingrettens dom. 24-åringen må også betale 175.000 kroner i oppreisning.