22-åring dømt for beføling av to tenåringsgutter

22-åringen erkjente straffskyld for befølingen og for overgrepsmaterialet. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
22-åringen erkjente straffskyld for befølingen og for overgrepsmaterialet. Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En 22 år gammel mann er dømt til ett år og sju måneders fengsel for blant annet å ha gitt narkotika til to tenåringsgutter og deretter befølt dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge dommen fra Stavanger tingrett hadde den unge mannen ofte tenåringer på besøk. Han ga dem narkotika og alkohol og befølte to gutter når de sov eller var svært beruset, skriver Stavanger Aftenblad.

Dommen omfatter også besittelse av materiale som viser overgrep mot barn. Dette ble oppdaget da politiet gjennomførte en ransakelse hjemme hos mannen på grunn av en narkotikamistanke i 2016. Fire ransakelser senere fant politiet overgrepsmateriale hjemme hos ham, til tross for at de beslagla datautstyret hans hver gang.

22-åringen erkjente straffskyld for seksuell handling og for å ha lastet ned og oppbevart store mengder overgrepsmateriale. Han ble også dømt for å ha solgt narkotika. Mannen forklarte i retten at han i tillegg til å selge hasj og noe amfetamin til voksne, også hadde solgt stoff til barn under 15 år.

Straffen er noen måneder kortere enn aktors påstand. 22-åringen ble ikke dømt til å betale erstatning til de to guttene fordi retten mener det ikke er bevist at de er påført skade i juridisk forstand.