Høyesterett avviser anke fra 19-åring etter skiulykke

I lagmannsretten ble 19-åringen dømt til 18 dagers betinget fengsel samt til å betale 75.000 kroner i erstatning til jenta etter alpinulykken. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik, NTB scanpix
I lagmannsretten ble 19-åringen dømt til 18 dagers betinget fengsel samt til å betale 75.000 kroner i erstatning til jenta etter alpinulykken. Illustrasjonsfoto: Halvard Alvik, NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Høyesterett har forkastet anken fra en 19-åring fra Kristiansand som er dømt til 18 dagers fengsel etter en skiulykke i Telemark i februar 2017.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ti år gammel jente ble skadd for livet i ulykken. Den danske jenta kjørte sakte ned blå bakke i alpinanlegget Gautefall i Drangedal i Telemark da den da 17 år gamle mannlige skiføreren plutselig kom over et heng og dundret inn i henne i full fart.

Den i dag 19 år gamle skikjøreren ble både tingretten og i lagmannsretten dømt for uaktsom kjøring. I lagmannsretten ble han dømt til 18 dagers betinget fengsel samt til å betale 75.000 kroner i erstatning til jenta.

Moren sa i julen at jenta fortsatt sliter med store skader i høyrebeinet og at hun strever psykisk etter det som skjedde. Hun er minst 20 prosent invalidisert.

19-åringen mente han ikke kunne gjort noe annerledes og anket saken til Høyesterett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært