Farouk Abdulhak ønsker en løsning på saken

Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i London for elleve år siden. Nå ønsker den mistenkte i saken et møte med talsmannen til Martines familie.
Martine Vik Magnussen (23) ble funnet drept i London for elleve år siden. Nå ønsker den mistenkte i saken et møte med talsmannen til Martines familie. Foto: Privat / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Farouk Abdulhak (32), som er mistenkt for drapet på Martine Vik Magnussen i 2008, ønsker en løsning på den elleve år gamle saken og har bedt om et møte.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han har bedt flere sentrale aktører om et møte i Jemen der han bor, skriver Aftenposten.

– Jeg er blitt kontaktet og er i dialog med en mellommann som har dype forgreninger inn i Houthi- grupperingene i Jemen. Vi planlegger for et møte mellom Farouk Abdulhak, hans advokat, Houthi-lederen Abdulmalek al-Houthi og meg, sier Patrick Lundevall-Unger til avisen.

Han bistår familien til Martine Vik Magnussen og leder også «Justice for Martine- stiftelsen.»

Les også: Ny video i Martine-saken: – Det veldig utfordrende og tøft å se

Andy Partridge, som er sjefetterforsker ved avdelingen for drap og alvorlig kriminalitet ved Metropolitan Police i London, mener et møte med Abdulhak er realistisk å gjennomføre om to-tre måneder.

Etter det Aftenposten kjenner til, vil møtet og samtalene handle om Farouk Abdulhaks mulige retur til Storbritannia, og de betingelser og krav han setter for å forklare seg for britiske myndigheter.

Martine Vik Magnussen (23) fra Asker ble 4. mars 2008 funnet voldtatt og drept i London. Hun ble funnet i et kjellerrom i leilighetskomplekset til sin studievenn Farouk Abdulhak. Han er den eneste mistenkte i saken.

Les også: Familien stevner mistenkt drapsmann ti år etter London-drapet