Dette skjedde i natt

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 13. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Væpnet politiaksjon avsluttet

En mann som hadde forskanset seg i et hus på Karmøy og truet med å skyte dersom noen prøvde å ta seg inn, overga seg til politiet rett før midnatt.

Mannen, som er i 50-årene, ga seg etter to og en halv time med forhandlinger tirsdag kveld. Politiet sier mannen var alene i huset og ble pågrepet uten dramatikk. Det ble ikke funnet våpen på stedet.

Scooterfølge hentes ned

Letemannskaper som er sendt ut for å hente et scooterfølge som står fast i fjellet ved Snåsa i Trøndelag, kjemper mot vanskelige forhold.

Aksjonen ble satt i gang ved 22-tiden tirsdag etter at turfølget kontaktet politiet og opplyste at snøscooteren deres hadde havarert. Politiet sier til NTB at det ikke er noen personskader. Det er dårlig vær i området, noe som gjør det vanskelig å hente ned de fire personene.

Kardinal dømt til seks års fengsel

Kardinal George Pell (77) er i en domstol i Melbourne i Australia dømt til seks års fengsel for voldtekt og andre overgrep mot to korgutter i 1996 og 1997.

Pell er den mest høytstående katolske geistlige som er dømt for overgrep mot barn.

New Zealand stenger luftrommet for MAX 8

Også New Zealand stenger luftrommet for flytypen Boeing 737 MAX 8 som har vært involvert i to dødelige ulykker de siste fem månedene.

Luftfartsmyndighetene på New Zealand sier forbudet er midlertidig og gjelder også for MAX 9-modellen. Også flere andre land har stengt luftrommet for flytypen, blant annet Norge.

SDF: 3.000 IS-krigere har overgitt seg

Rundt 3.000 IS-medlemmer har overgitt seg til den USA-støttede opprørsalliansen SDF som prøver å nedkjempe dem øst i Syria, ifølge en SDF-talsmann.

Tusenvis av mennesker, mange av dem kvinner og barn, har de siste ukene flyktet fra Baghouz, den siste IS-bastionen i Syria.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært