Politistillinger holdes ubesatt for å spare penger

Samtidig som ferske politifolk sliter med å finne jobb, lar flere politidistrikter stillinger stå ledige i perioder for å spare penger. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix
Samtidig som ferske politifolk sliter med å finne jobb, lar flere politidistrikter stillinger stå ledige i perioder for å spare penger. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Åtte av tolv politidistrikter lar stillinger bli stående ledig for å spare penger, melder NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om regjeringen har bevilget penger til å ansette flere politifolk, betyr ikke det automatisk at noen fyller de stillingene, melder NRK. En rundspørring blant landets tolv politidistrikter viser at åtte av dem lar stillinger bli stående ledig i en periode for å spare penger.

Oslo, Troms, Nordland og Finnmark sier de ikke vil holde stillinger ledige i 2019. Vest politidistrikt er blant dem som velger å la noen stillinger være ubesatt for å få budsjettet til å gå opp.

– Vi må styre stramt i hverdagen. Det betyr at vi må gjøre vanskelige prioriteringer, som for eksempel å si nei til enkelte saker og noen steder holder stillinger ledige, sier politimester Kaare Songstad.

Fagforeningsleder Sigve Bolstad er kritisk til at stillinger blir stående ledig, særlig fordi nyutdannede politifolk sliter med å finne jobb.

– Det er en klar lovnad om at politistudenter skal få jobb når de er ferdigutdannet. Det skjer ikke og er et klart løftebrudd, sier lederen i Politiets Fellesforbund. Han sier samtidig at praksisen først og fremst går utover befolkningen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært