Dette skjer i dag

Foto: NRK POOL / NTB scanpix
Foto: NRK POOL / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 12. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakke-Jensen får Helge Ingstad-oppdatering

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) får en oppdatering om KNM Helge Ingstad fra sjøforsvarssjef kontreadmiral Nils Andreas Stensønes og flaggkommandør Thomas T. Wedervang, som er sjef for maritime kapasiteter i Forsvarsmateriell

Fregatten har blitt hevet etter at den kolliderte med tankskipet Sola TS 8. november ved Stureterminalen i Hordaland. Bergingen har kostet minst 640 millioner kroner.

Brexit-avstemning i Underhuset

Underhuset stemmer over utmeldingsavtalen mellom EU og Storbritannia.

Mandag kveld nådde statsminister Theresa May enighet med EU-kommisjonens sjef Jean-Claude Juncker om et juridisk bindende tillegg til brexitavtalen. Ikke lenge etterpå kunngjorde Labour-leder Jeremy Corbyn at enigheten ikke inneholder noe nytt og varslet at partiet vil stemme mot avtalen tirsdag.

EOS-utvalget overleverer melding

EOS-utvalget har undersøkt saker om sikkerhetsklarering av personer med tilknytning til andre stater. Meldingen overleveres til Stortinget.

Sikkerhetsklarering er nødvendig for mange som jobber i Forsvaret, utenrikstjenesten og en del andre offentlige virksomheter, samt noen private. Det siste året har det vært flere saker om folk som har mistet klareringen fordi de har fått seg en partner fra utlandet. Dermed mister de også jobben.

Protester varslet i Venezuela

Venezuelas opposisjonsleder Juan Guaidó oppfordrer til massedemonstrasjoner mot strømbruddet som har gjort at millioner har vært uten elektrisitet i flere dager. Det skal etter planen holdes demonstrasjoner over hele landet.

Strømbruddet startet torsdag forrige uke. Ifølge Guaidó har 17 mennesker mistet livet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært