Mann pågrepet etter dødsfall i Bergen – etterforskes som mulig drap

En 36 år gammel mann er pågrepet etter at en person ble funnet død i Bergen natt til tirsdag. Politiet tror de kan ha med et drap å gjøre, ifølge kilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den døde ble funnet i en leilighet på Landås ved 3.30-tiden natt til tirsdag. Kilder VG og Bergens Tidende har snakket med, opplyser at dødsfallet etterforskes som drap, selv om politiet utad bruker karakteristikken mistenkelig dødsfall.

Operasjonsleder Stein Rune Halleraker i Vest politidistrikt opplyser til NTB at en av bergenspolitiets patruljer ble kontaktet av to personer i Nattlandsveien like utenfor Bergen sentrum natt til tirsdag. En av dem var hardt skadd og ble kjørt til Haukeland universitetssjukehus.

– Etter hvert ble det pekt ut en leilighet, der en person ble funnet død. En av dem patruljen møtte på, er nå pågrepet, mens den andre er kjørt til akuttmottaket, sier Halleraker.

En annen mann er brakt til sykehus med alvorlige skader. Ifølge Bergensavisen er dette en mann.

Hvis avisenes opplysninger stemmer, er den døde personen en kvinne ut fra politiets opplysninger om at de involverte er to menn og en kvinne.

Alvorlige skader

Helsepersonell betegnet skadene på mannen som er kjørt til Haukeland som alvorlige, men politiet har så langt ikke konkretisert hva slags skader det er snakk om. BT erfarer at avdøde og den skadde mannen skal ha blitt knivstukket, og at politiet har beslaglagt en kniv.

Politiet har foreløpig ikke sikker identifikasjon, men har en god formening om hvem de tre er. Det er for tidlig for politiet å si noe om eventuelle relasjoner mellom dem.

– Vi vet ikke hvem som har hatt hvilken rolle her, og jeg ønsker derfor ikke å si noe nærmere om kjønn og alder på hver enkelt av dem, sier Halleraker.

Halleraker utelukker ikke overfor NRK at etterforskerne kan stå overfor et drap, blant annet på grunn av de spesielle omstendighetene og persongalleriet, men understreker at dødsfallet karakteriseres som mistenkelig på dette stadiet i etterforskningen.

Stor etterforskning

Politiet vet ikke hvem som har gjort hva, og om «dette eventuelt kan være selvpåført», ifølge operasjonslederen.

– Vi vet ingenting om årsakssammenhengen her. Vi har satt inn en god del ressurser, operativt og etterforskningsmessig. Kriminalteknikere er på stedet og undersøker leiligheten. Politiet har også startet rundspørring i området, sier han.

Politiet har varslet ytterligere informasjon under en presseorientering på politihuset i Bergen klokka 12.30 tirsdag.

Politiet opplyste ved 10-tiden at de jobbet med å varsle den avdødes pårørende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært