Elleve døde i drukningsulykker i år

En isfisker borrer hull i isen på Sognsvann i Oslo. Isen var 20 centimeter tjukk og dermed var det fritt fram for isfiske, men når våren er i anmarsj oppfordrer Redningsselskapet folk om å være forsiktige. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
En isfisker borrer hull i isen på Sognsvann i Oslo. Isen var 20 centimeter tjukk og dermed var det fritt fram for isfiske, men når våren er i anmarsj oppfordrer Redningsselskapet folk om å være forsiktige. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Så langt i år har elleve personer omkommet som følge av drukning her i landet. Alle er menn og den yngste var 26 år, viser tall fra Redningsselskapet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar druknet fire menn etter fall fra land, mens én omkom etter en fiskebåtulykke. Ifølge Redningsselskapets drukningsstatistikk for 2017 og 2018 utgjør menn rundt 80 prosent av alle som dør av drukning i Norge.

Møre og Romsdal, Hordaland, Rogaland og Østfold har hatt to drukningsdødsfall hver, mens en person har druknet i henholdsvis Trøndelag, Vest-Agder og Vestfold.

Nå i mars oppfordrer Redningsselskapet folk om å være forsiktige hvis de skal ferdes på isen. Tall fra Redningsselskapet og Norsk Folkehjelp viser at 34 personer har omkommet etter å ha falt gjennom isen de siste ti årene.

– Når sola står høyere på himmelen og været blir mildere, går dette utover strukturen i isen. Smeltevann fører også til at isen mister volum fra undersiden. Dette gjør isen svakere og mer uforutsigbar. Er du usikker på om isen holder, holder du deg på land, råder fagansvarlig Matt Skuse i Redningsselskapet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært