Ti pågrepet i svindel- og narkosak på Innlandet

Innlandet politidistrikt har pågrepet ti personer i en svindel- og narkotikasak. De mener det er snakk om organisert kriminalitet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Trusler mot en politiadvokat inngår også i sakskomplekset som er rullet opp på Hedmarken de siste månedene, melder NRK. Så langt er åtte menn og to kvinner pågrepet. Flere av dem er varetektsfengslet og holdes isolert for å unngå bevisforspillelse. To av de siktede er løslatt fra varetekt.

– Det er snakk om grove bedragerier mot banker og finansinstitusjoner og grove narkotikaovertredelser. Vi mener nå at dette ser ut til å være organisert kriminalitet, sier politiadvokat Julie Dalsveen. De fleste siktede er fra hedmarken, mens noen er fra andre steder på Østlandet.

I løpet av 2018 skal de siktede i saken ha brukt falske opplysninger til å lure banker til å gi dem lån og kreditt. Ifølge kjennelser i retten skal det være snakk om millionbeløp. Saken omfatter også grove narkotikaforbrytelser, og politiet tror bedrageriene kan henge sammen med narkotikagjeld.

– Det er en av teoriene vi jobber ut ifra. Vi ser på om det er sammenheng mellom bedrageriene og narkotikavirksomhet på Hedmarken og østlandsområdet for øvrig, sier Dalsveen. Politiet i Innlandet har jobbet med saken i mange måneder og satt inn store ressurser.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært