Samepresidenten refser Tysfjord kommune

Sametingspresident Aili Keskitalo håper Tysfjord kommune snur og mener de bør beklage overfor ofrene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Sametingspresident Aili Keskitalo håper Tysfjord kommune snur og mener de bør beklage overfor ofrene. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Sametingspresident Aili Keskitalo refser Tysfjord kommune for deres behandling av overgrepsofrene og mener kommunen må beklage.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bakgrunnen er at tre kvinner har saksøkt kommunen for omsorgssvikt etter at de ble utsatt for overgrep i oppveksten. En av kvinnene tapte etter to runder i retten, og fikk anken forkastet i lagmannsretten i august. De to andre søstrene tapte også i Ofoten tingrett og varslet i februar anke.

Sametingspresidenten mener kommunen må beklage overfor ofrene og anerkjenne alvoret, skriver VG.

– Innbyggerne burde ha fått sluppet opprørende erstatningssaker, sier Keskitalo.

Hun trekker fram at kommunen har satt i gang et endrings- og utviklingssamarbeid for å gjenopprette tilliten med innbyggerne og mener det blir feil at de samtidig setter hardt mot hardt.

– Oppførselen i rettssakene står i grell kontrast til tillitsbyggingen. Det er paradoksalt og lite troverdig. Jeg håper og anmoder Tysfjord kommune om å ta ansvar i denne saken. Det er ennå ikke for sent å endre seg, oppfordrer sametingspresidenten.

Ledelsen i Tysfjord kommune opplyste til VG, gjennom sin advokat Roald Angell, at de ikke ønsker å kommentere saken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært