Ny undervisning om sex og trakassering for skoler i Oslo

Fra høsten skal 9. klasse på ungdomsskolen og 1. klasse på videregående skoler i Oslo lære mer om sex og trakassering. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
Fra høsten skal 9. klasse på ungdomsskolen og 1. klasse på videregående skoler i Oslo lære mer om sex og trakassering. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fra høsten skal elever på ungdomsskoler og videregående skoler i Oslo lære om seksualitet, grensesetting og trakassering.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi ønsker at dette skal bidra til å skape sterkere bevissthet og dialog om kjønn, kjønnsroller, kropp, seksualitet og identitet, samt trakassering, vold og overgrep, sier byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV) til Aftenposten.

Den nye undervisningen er basert på innspill fra elevene og skal rettes mot elever i 9. klasse på ungdomsskolen og 1. klasse på videregående skole.

– Vi har lyttet til deres tilbakemeldinger om at seksualundervisningen i dag handler mye om det fysiske. Ungdommene mener det er vel så viktig å lære mer om å sette egne grenser, sier Thorkildsen til avisa.

Det er helsesykepleiere ved skolen i tillegg til fagpersoner fra stiftelsen «Sex og samfunn» som skal delta i det nye undervisningsopplegget.

Undervisningen vil bestå av minst tre skoletimer og testes ut på noen skoler i vår, før det lanseres på alle Oslo-skolene til høsten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden