En savnet i snøskred i Sunnmørsalpene

En person ble tatt av et snøskred ved Brunstadhornet i Sunnmørsalpene lørdag ettermiddag. Kvinnen som varslet om ulykken, er hentet ut fra området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skredet gikk i Sykkylven kommune i retning ned mot Langsætra og ble meldt fra politiet klokka 16.33. Brunstadhornet er 1.524 meter høyt og turen opp betegnes som ekstra krevende på UT.no.

– Vi har en luftambulanse i lufta som prøver å komme fram. Så har vi Røde Kors, skredgruppe og politiets lavinehund på vei med scooter, sa operasjonsleder John Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK lørdag ettermiddag.

Ved 20-tiden lørdag ble aksjonen avsluttet for kvelden, melder TV 2.

En hentet ut

I 19-tiden ble en kvinne fløyet ut fra området og brakt til sykehus med redningshelikopter. Politiet opplyser at hun var i følge med personen som de søkte etter lørdag.

Ifølge Sunnmørsposten er ikke kvinnen fysisk skadd.

Lørdag var det dårlige leteforhold i området med lokale byger, noe som har gjort det vanskelig for helikoptre å komme seg inn.

Politiet ba lørdag om assistanse av redningshelikoptre fra Ørlandet og Florø. De opprettet hovedkvarter på Brunstad i Sykkylven.

Seks skred

Det gikk seks skred på Sunnmøre i løpet av dagen, skriver avisa.

Ved 15-tiden lørdag gikk det et skred på Ystevasshornet i Sykkylven, som anslås å være rundt 30 meter bredt og 30 til 40 meter dypt. Ingen personer ble tatt eller skadd i skredet, ifølge avisen.

I tillegg utløste et turfølge et snøskred på Sandegga i Austefjord i 14-tiden. Heller ikke der kom noen til skade. Det gikk også skred på østsiden av Grødalstindane i Ørsta og Hjørundfjorden.

Moderat snøskredfare

Ifølge varsom.no er snøskredfaren for Sunnmøre moderat, ettersom vind har flyttet nysnø slik at det har blitt dannet flak. I varselet oppfordres folk til å være forsiktig i bratte heng til nysnøen har stabilisert seg.

I Romsdal er farevarselet satt opp til nest høyeste nivå – oransje – på grunn av et lite lag med nysnø.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært