En savnet i snøskred i Sunnmørsalpene

Artikkelen fortsetter under annonsen

En person ble tatt av et snøskred ved Brunstadhornet i Sunnmørsalpene lørdag ettermiddag. Kvinnen som varslet om ulykken, er hentet ut fra området.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Skredet gikk i Sykkylven kommune i retning ned mot Langsætra og ble meldt fra politiet klokka 16.33. Brunstadhornet er 1.524 meter høyt og turen opp betegnes som ekstra krevende på UT.no.

– Vi har en luftambulanse i lufta som prøver å komme fram. Så har vi Røde Kors, skredgruppe og politiets lavinehund på vei med scooter, sa operasjonsleder John Bratland i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK lørdag ettermiddag.

Ved 20-tiden lørdag ble aksjonen avsluttet for kvelden, melder TV 2.

En hentet ut

I 19-tiden ble en kvinne fløyet ut fra området og brakt til sykehus med redningshelikopter. Politiet opplyser at hun var i følge med personen som de søkte etter lørdag.

Ifølge Sunnmørsposten er ikke kvinnen fysisk skadd.

Lørdag var det dårlige leteforhold i området med lokale byger, noe som har gjort det vanskelig for helikoptre å komme seg inn.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet ba lørdag om assistanse av redningshelikoptre fra Ørlandet og Florø. De opprettet hovedkvarter på Brunstad i Sykkylven.

Seks skred

Det gikk seks skred på Sunnmøre i løpet av dagen, skriver avisa.

Ved 15-tiden lørdag gikk det et skred på Ystevasshornet i Sykkylven, som anslås å være rundt 30 meter bredt og 30 til 40 meter dypt. Ingen personer ble tatt eller skadd i skredet, ifølge avisen.

I tillegg utløste et turfølge et snøskred på Sandegga i Austefjord i 14-tiden. Heller ikke der kom noen til skade. Det gikk også skred på østsiden av Grødalstindane i Ørsta og Hjørundfjorden.

Moderat snøskredfare

Ifølge varsom.no er snøskredfaren for Sunnmøre moderat, ettersom vind har flyttet nysnø slik at det har blitt dannet flak. I varselet oppfordres folk til å være forsiktig i bratte heng til nysnøen har stabilisert seg.

I Romsdal er farevarselet satt opp til nest høyeste nivå – oransje – på grunn av et lite lag med nysnø.