FJONG-gründer kåret til årets gründerkvinne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utleie av klær gjennom en nettbasert løsning har gjort at Sigrun Syverud, som står bak FJONG, er tildelt Innovasjon Norges pris for årets kvinnelige gründer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg til tittelen som årets kvinnelige gründer, mottok hun 250.000 kroner i prispenger.

Det var et globalt perspektiv som trigget Syverud til å starte opp selskapet FJONG. Ved å tilby muligheten til å leie klær, har hun utfordret en av verdens mest forurensende bransjer.

– Klesindustrien er en av de mest forurensende i verden. Ved å leie klær konsumerer vi på en mye smartere måte som utnytter ressursene bedre, sier prisvinneren, som også trekker fram at det er en del ting kvinner skaper fordi det er de som ser behovet og problemet.

Prisen er rettet mot kvinnelige teknologigründere som satser internasjonalt og jobber mot ett eller flere av FNs bærekraftmål.

Jurymedlem og administrerende direktør Anita Krohn Traaseth i Innovasjon Norge trekker fram at bedriften til Syverud både er fremtidsrettet og teknologibasert, i tillegg til å rette oppmerksomhet mot gjenbruk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H), som delte ut årets pris, mener kåringen av kvinnelige gründere er viktig.

– Norge trenger flere kvinnelige gründere. For å få det trenger vi flere kvinnelige rollemodeller, og det er nettopp derfor jeg synes denne kåringen er viktig, sier han, og legger til at årets prisvinner har gjort en kjempejobb med å utvikle sin bedrift.