Verdiliberal Venstre-fløy sa nei til regjeringsplattform

Det var sol og stille utenfor Granavolden Gjæstgiveri da regjeringsforhandlingene var i sluttfasen, men det gikk hetere for seg på innsiden. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Det var sol og stille utenfor Granavolden Gjæstgiveri da regjeringsforhandlingene var i sluttfasen, men det gikk hetere for seg på innsiden. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Medlemmene av Venstres landsstyre som stemte imot til Granavolden-plattformen, gjorde det mest fordi KrF fikk gjennom forbudet mot fosterreduksjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det går fram av en spørsmålsrunde Klassekampen har tatt med de sju landsstyremedlemmene som stemte nei. Fem av dem bekrefter at forbud mot såkalt tvillingabort ble avgjørende for at de stemte nei i januar.

– Dette spørsmålet er såpass prinsipielt for oss at jeg ikke kunne si ja, sier nestleder Konstanse Løfors i Unge Venstre.

Unge Venstre-leder Sondre Hansmark bekrefter overfor avisa at det var den verdiliberale fløyen i Venstre som stemte nei til regjeringsplattformen.

Det skal for øvrig ha blitt lagt til en protokolltilførsel i det endelige vedtaket om å si ja til regjeringsplattformen, der det poengteres at flere i Venstres landsstyre er imot innstrammingen av abortloven.

Andre verdiliberale tema som nevnes som medvirkende årsaker til at medlemmene stemte nei, er regjeringsplattformens studentpolitikk, en uendret letepolitikk i olje- og gassnæringen og formuleringer til støtte for kristendom og Israel.