Guri Melby åpner for å bli Venstre-leder etter Grande

Guri Melby (V) utelukker ikke at hun en gang i framtiden kan være aktuell som ny Venstre-leder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Guri Melby (V) utelukker ikke at hun en gang i framtiden kan være aktuell som ny Venstre-leder. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortingsrepresentant Guri Melby (38) åpner for å ta over som Venstre-leder etter Trine Skei Grande, men understreker at hun ikke ønsker noen lederdebatt nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et intervju med Adresseavisen sier Melby at det kan bli aktuelt å stille som lederkandidat – når den tid kommer.

– Ja, når den tid kommer. Men den tid er ikke nå. Jeg går ikke rundt med en drøm om å være partileder, og når jeg ser den stormen Grande står i, er ikke det noe som frister veldig. Da er det mye bedre å stå i rekken bak. Men mitt mål er å få Venstre til å gå i den retningen jeg ønsker, og da må man være en del av ledelsen. Så skal Trine være vår leder i minst ett år til, og forhåpentligvis lenger, sier Melby.

Det har vært mye bråk rundt partileder Trine Skei Grande den siste tiden. Flere dårlige meningsmålinger har bidratt til spekulasjoner rundt ledervervet før helgens landsmøte.

Les også: Stein Erik Hagen støtter Abid Rajas Venstre med 1 million

Tirsdag trakk Grande fram navnet på tre mulige arvtakere, selv om hun understreket at hun opplever å ha bred støtte i partiet. Dette var Guri Melby, Sveinung Rotevatn og Abid Raja.

– Det er veldig godt å få støtte fra Trine, det er en gedigen tillitserklæring, sier Melby.

Les også: Venstre-topper vil forby homoterapi