Alle beboerne husløse etter brann i omsorgsbolig i Malvik

Det var kraftig røykutvikling og omfattende skader etter at det oppsto brann i et kompleks med omsorgsboliger på Vikhammer i Trøndelag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Det var kraftig røykutvikling og omfattende skader etter at det oppsto brann i et kompleks med omsorgsboliger på Vikhammer i Trøndelag. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Fire personer ble sendt til sykehus for sjekk etter en voldsom brann i et kompleks med kommunale omsorgsboliger på Vikhammer i Malvik i Trøndelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tillegg til de fire som ble sendt til sykehus, ble fire andre sjekket av helsepersonell på stedet, opplyste politiet i Trøndelag litt før klokken 18 torsdag. Da ble det fortsatt jobbet med å slukke brannen i omsorgsboligene som da hadde brent i over to timer. Klokka 19.30 var brannen slukket, men alle boligene i anlegget var ubeboelige som følge av brannen og den kraftige røykutviklingen.

– Dette er kommunale omsorgsboliger til ulike brukere i alle aldre. Alle blir sendt til alternative boliger, sier operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Ikke fare for spredning

Politiet ble varslet om brannen i Rønningsvegen i Malvik klokka 15.45. Etter kort tid var alle nødetatene på stedet. Bygningen huser ni omsorgsboliger.

Like før klokken 17 opplyste politiet at alle beboerne var gjort rede for, og at alle var i fin form.

De første meldingene gikk ut på at det hadde brutt ut brann i to leiligheter, og politiet betegnet redningsarbeidet som hektisk. Ifølge opplysninger fra Adresseavisen skal brannen ha startet i en sokkelleilighet, og den ble meldt via automatisk brannvarsling klokken 15.40.

Bilder fra stedet viste voldsomme flammer som sto flere meter over taket på bygningen, og kraftig røyk som veltet opp.

– Vi har ikke oversikt over antall beboere, uttalte politiets operasjonsleder til NTB kort tid etter at nødetatene hadde kommet til brannstedet.

Satt krisestab

Kommunens ordfører Ingrid Johansen Aune (Ap) reiste torsdag ettermiddag til Vikhammer. Det ble satt kriseledelse i kommunen.

– Det vi er mest opptatt av nå, er å sørge for at alle beboere og ansatte blir tatt godt vare på både på kort og lang sikt, uttalte hun til NTB.

På kommunens hjemmesider går det fram at det er rådmann Carl-Jacob Midttun som leder krisestaben.

– Malvik kommune forbereder nå innkvartering for de evakuerte som ikke kan eller får flytte tilbake til sine boliger i løpet av kvelden, skriver kommunen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden