Dette skjer i dag

Arkivfoto: Darryl Dyck / The Canadian Press / AP / NTB scanpix
Arkivfoto: Darryl Dyck / The Canadian Press / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene onsdag 6. mars.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Utleveringshøring for Huawei-topp

Canadas justisdepartement ga før helgen grønt lys til å starte rettsprosessen om utlevering av Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou til USA.

Der er Meng tiltalt for å ha ført amerikanske banker bak lyset for å omgå handelsrestriksjonene mot Iran. Pågripelsen av Huawei-toppen i Vancouver i desember har ført til en diplomatisk krise.

EU-avgjørelse om Hamas

En EU-domstol i Luxembourg skal ta stilling til om den palestinske islamistbevegelsen Hamas, som kontrollerer Gazastripen, skal stå på unionens liste over terrororganisasjoner.

Grupper som står på listen for blant annet frosset sine midler.

EU-rapport om migrasjon

EU-kommisjonen ventes å legge fram en fremdriftsrapport om innsatsen på migrasjonsfeltet.

Stortingets spørretimer

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H), eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp) og olje- og energiminister Kjell-Børge Freiberg (Frp) stiller til muntlig spørretime.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I den ordinære spørretimen får flere statsråder spørsmål knyttet til kvinnedagen, blant annet om abort, likelønn, deltidsansettelser, fødsels- og barselomsorg og seksuell trakassering.

Frp-topper til Danmark

Frp-politikerne Sylvi Listhaug og Jon Helgheim reiser onsdag til København for å lære om dansk innvandrings- og integreringspolitikk. De skal blant annet møte utlendings- og integrasjonsminister Inger Støjberg og besøke Mjølnerparken, et område med høy innvandrertetthet.

Johannes Høsflot Klæbo i retten

Sør-Trøndelag tingrett behandler tilståelsessaken der skiløper Johannes Høsflot Klæbo er siktet for overtredelse av veitrafikkloven.

Påtalemyndigheten har varslet at den vil be om en kortere betinget fengselsstraff etter en bilulykke i desember der Klæbo kjørte inn i en annen bil, som igjen traff en tolv år gammel jente.