Mann dømt til tre års fengsel for overgrep mot stebarnebarn

Artikkelen fortsetter under annonsen

En 65 år gammel mann er i Gulating lagmannsrett dømt til tre års fengsel for minst tre seksuelle overgrep mot sitt stebarnebarn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jenta var sju år da overgrepene startet. Også i Stavanger tingrett ble mannen dømt til tre års fengsel. Denne dommen anket han til lagmannsretten, skriver Stavanger Aftenblad.

Forholdet ble avdekket da jenta valgte å fortelle helsesøster om hvorfor hun følte seg trist og lei. Det skjedde flere år etter det første overgrepet.

Mannen har erkjent at han hadde gjort noe med stebarnebarnet sitt som han ikke burde gjort, men ikke straffskyld for seksuelle overgrep av den karakteren han var tiltalt for fordi han selv mente at det han hadde gjort ikke var alvorlig nok.

Heller ikke lagmannsretten er enig i 65-åringens anførsler. Som tingretten legger lagmannsretten den fornærmede jentas forklaring til grunn.

Retten finner det bevist ut over enhver rimelig tvil at det i denne saken er snakk om alvorlige seksuelle overgrep. Retten finner det videre bevist at det i alle fall er snakk om tre overgrep og at dette er å regne for gjentatte overgrep.

Mannen er også dømt til å betale jenta 150.000 kroner i erstatning.