Går i tog for trosfrihet, men er mot hovedparolen 8. mars

Markeringen av den internasjonale kvinnedagen 8. mars i Oslo arrangeres på Youngstorget. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
Markeringen av den internasjonale kvinnedagen 8. mars i Oslo arrangeres på Youngstorget. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

JesusKvinner debuterer i tog på kvinnedagen, bak parolen «Trosfrihet for verdens kvinner». De er klare på at de er imot hovedparolen for selvbestemt abort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

JesusKvinner vil i toget gå bak Åpne Dørers parole «Trosfrihet for verdens kvinner», i den delen av toget som har paroler for internasjonal solidaritet. Der er 8. mars-komiteens parole «Norge må ta ansvar – gi traffickingofre oppholdstillatelse».

– Det vi går for, er vårt eget budskap. 8. mars-komiteen er nok klar over at vi ikke støtter hovedparolen, sier informasjonsleder Linda Askeland i Åpne Dører til Vårt Land.

Administrativ leder Mai-Linn Strand i JesusKvinner har sagt til avisen Dagen at det er mange paroler organisasjonen ikke støtter i årets tog, inkludert hovedparolen «Forsvar selvbestemt abort – Fjern nemndene!».

Pressekontakt Hanne Størset i 8. mars-komiteen i Oslo sier diskusjoner og uenighet om paroler ikke er noe nytt. Hun sier alle kan gå i 8. mars-toget, så lenge parolene ikke går direkte imot de prioriterte parolene, eller er uakseptable for komiteen. En parole som «Nei til selvbestemt abort» ville for eksempel ikke vært innenfor.