Stor-Elvdal og canadiske Moose Jaw avslutter elg-strid

Moose Jaw kunne i 31 år skryte av å ha verdens største statue av en elg – før Stor-Elvdal i Østerdalen snappet rekorden. Nå er de to lokalsamfunnene enige om å bilegge striden som venner. Foto: Tourism Moose Jaw/ TT / NTB scanpix
Moose Jaw kunne i 31 år skryte av å ha verdens største statue av en elg – før Stor-Elvdal i Østerdalen snappet rekorden. Nå er de to lokalsamfunnene enige om å bilegge striden som venner. Foto: Tourism Moose Jaw/ TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Kampen om å ha den største elg-statuen har pågått lenge nok, mener myndighetene i Stor-Elvdal og den canadiske byen Moose Jaw. I helgen sluttet de fred.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Varaordfører Linda Otnes Henriksen (Ap) møtte i helgen ordfører Fraser Tolmie i Moose Jaw i Canada for å diskutere saken på et humoristisk elg-toppmøte.

– Jeg tenkte: «nå har dette pågått så lenge at vi må møtes, snakkes sammen og vise verden at vi er venner», sier hun til CBC news.

– Vi ønsker å gjøre dette til noe positivt og kanskje etablere noen vennskapsbånd mellom våre to byer, legger hun til.

Tolmie har tidligere lovet å forstørre byens elg-statue, slik at Moose Jaw igjen kan hevde å ha verdensrekorden. En innsamlingsaksjon er satt i verk for å ta tilbake rekorden, og Tolmie mener det ville vært uetisk å ikke bruke pengene til dette formålet.

Henriksen er enig.

– Det kan godt hende at Canada har den største elgen i fremtiden. Og det er helt greit for oss, sier hun.

I dag rager elgen i Østerdalen 10,3 meter over bakken, noe som er en halv meter høyere enn statuen i Moose Jaw, som ifølge Dagbladet holdt rekorden i 31 år.