Listhaug anmeldt for spredning av drapstrusler på Facebook

Politiet grep inn for å få fjernet en kommentar en mann skrev på Facebook-siden til Sylvi Listhaug. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
Politiet grep inn for å få fjernet en kommentar en mann skrev på Facebook-siden til Sylvi Listhaug. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i 60-årene er bøtelagt for å ha oppfordret til likvidering av norske advokater på Sylvi Listhaugs Facebook-profil. Listhaug er anmeldt for spredning av truslene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Drapsoppfordringen ble postet under et innlegg om at den straffedømte islamisten Arfan Bhatti krevde erstatning fra staten.

«Foreslår likvidering av norske advokater som lever av å beskytte sånne som han..» skrev Oslo-mannen i et svar under innlegget til Listhaug, der han legger til at «Vi kan starte med Humlen(..)».

Advokat Arild Humlen opplyser at han har anmeldt Listhaug for medvirkning til spredning av trusler og hatefulle ytringer.

Nærmere 160.000 har likt Listhaugs Facebook-side, og innlegget 4. oktober i fjor har i dag over 900 kommentarer og nesten 700 delinger.

Trusselen har ligget i kommentarfeltet på Facebook-siden til Frps stortingsrepresentant og tidligere justisminister siden 4. oktober i fjor. Drapstrusselen ble fjernet først da politiet grep inn, melder TV 2.

Listhaugs moderator Andreas R.K. Jacobsen, bekrefter i en tekstmelding til TV 2 at trusselen ble slettet etter politiets pålegg.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Listhaug selv bedyrer at når de oppdager, eller blir varslet om, hetsende kommentarer eller drapstrusler, slettes disse med en gang, og brukerne blir blokkert.

– Vi er bare to stykker som modererer siden, og selv om vi gjør så godt vi kan, er det umulig å nå igjennom alt, sier Sylvi Listhaug til TV-kanalen.

Hun oppfordrer folk til å melde fra på epost når det dukker opp lignende meldinger, og sier det ikke holder å gi beskjed i kommentarfeltet.