Åpen for alle - alltid

Avinor setter opp ekstra fly i Alta etter bombetrussel

Her ventet passasjerer på et Norwegian-fly som landet i Alta, på å bli evakuert som følge av at en bombetrussel ble rettet mot flyet. Illustrasjonsfoto: Kevin Gonaseelan / NTB scanpix
Her ventet passasjerer på et Norwegian-fly som landet i Alta, på å bli evakuert som følge av at en bombetrussel ble rettet mot flyet. Illustrasjonsfoto: Kevin Gonaseelan / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange passasjerer våknet opp i terminalen på Alta Lufthavn torsdag morgen etter bombetrusselen som skapte frykt onsdag. Avinor har satt opp ekstra fly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyplassen i Alta er åpnet igjen etter onsdagens aksjon, bekrefter flyplassens driftssjef Jens-Martin Nerdal overfor NTB. Under politiaksjonen ble passasjerer ble innlosjert på hoteller, mens andre fikk oppholde seg i terminalen.

– Det er en del folk som har sovet i terminalen. Torsdag morgen vil Avinor sette opp ekstra fly for å fly alle som gikk glipp av sine flyreiser, sier Nerdal.

Digital melding

Rett før midnatt pakket politiet sammen sperrebåndene og avblåste bombetrusselen som ble levert på et digitalt medium mot Norwegians flight DY320 fra Oslo til Alta. En person hevdet onsdag formiddag han var om bord i flyet og hadde med seg en bombe.

– Søket er ferdig. Vi har startet en etterforskning for å finne ut hvem som sto bak bombetrusselen. Jeg vil ikke kommentere om vi har noen mistenkte i saken, sier operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet pågrep en person i forbindelse med trusselen, men personen ble raskt sjekket ut av saken.

Bakgrunn: Norwegian-fly undersøkes etter bombetrussel

Frykter fjerndetonering

Politiets bombegruppe ble sendt fra Oslo for å bistå i aksjonen. Samtidig ba politiet Telenor og Telia om å stenge nettet mens de aksjonerte på Alta lufthavn. Dette ble gjort for å hindre en eventuell fjerndetonering. Nettet var nede i en time, men var tilbake i deler av Alta ved 21-tiden.

– Vi stengte ned mobilnettet på grunn av sikkerheten til mannskapet som jobber der. Dette med tanke på at man kan bruke elektroniske hjelpemidler til å starte det som eventuelt er om bord, altså fjerndetonering, sier operasjonsleder Eirik Pedersen i Finnmark politidistrikt til VG.