Mann tiltalt for å ha giftet seg med 15 år gammel jente

En 28 år gammel mann er tiltalt for å ha giftet seg med en 15 år gammel jente, samt for seksuell omgang med henne. Rettssaken går i Sunnmøre tingrett i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge tiltalen som er tatt ut av Politimesteren i Møre og Romsdal, forsøkte mannen fra november 2015 til januar året etter å inngå ekteskap med jenta som fylte 15 år i løpet av denne perioden. Det var mannens bror som tok kontakt med jentas far og ba om samtykke til at han kunne gifte seg med henne, noe faren sa ja til.

Giftermålet ble ifølge tiltalen gjennomført under en seremoni 6. november 2015. En imam leste fra koranen og gjennomførte giftermålet med påfølgende signering av giftermålsavtale med to vitner. En bryllupsfest ble holdt 16. januar 2016. Ifølge Sunnmørsposten skjedde seremonien i en by på Østlandet, mens bryllupsfesten ble holdt på Nordvestlandet.

– Han lyktes imidlertid ikke i sitt forsøk på å inngå ekteskap, idet ekteskapet ikke anses godkjent i Norge, skriver politiadvokat Cathrin Remøy i tiltalen.

Mannen er også tiltalt for ved gjentatte anledninger å ha hatt seksuell omgang med jenta i en periode på snaut tre måneder i tiden etter bryllupsfesten.

Hovedforhandlingen er berammet i Sunnmøre tingrett 2.–3. mai.

Personvernpolicy