Norwegian-fly undersøkes etter bombetrussel

Passasjerene om bord Norwegian-flyet etter landing i Alta venter på å bli evakuert etter bombetrussel mot flyet. Foto: Kevin Gonaseelan / NTB scanpix
Passasjerene om bord Norwegian-flyet etter landing i Alta venter på å bli evakuert etter bombetrussel mot flyet. Foto: Kevin Gonaseelan / NTB scanpix Foto: Kevin Gonaseelan / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En av passasjerene er pågrepet under evakueringen av Norwegian-flyet i Alta.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet bekrefter at én passasjer ble pågrepet under evakueringen av flyet.

Det dreier seg om Norwegians flight DY320 fra Oslo til Alta som skulle lande i Alta klokken 11.30.

– Personen etterfulgte ikke anmodningene til politiet, og ble derfor arrestert, sier operasjonsleder Stein Kristian Hansen, til TV 2.

Politiet avviser imidlertid at personen har tilknytning til trusselen, ifølge VG.

Trusselen skal ha kommet like før landing, skriver Altaposten.

Passasjerene skal ha fått beskjed om at de ikke fikk åpne bagasjehyllene, og ble evakuert fra flyet.

– Vi fikk ta med oss det vi hadde i setet, ikke håndbagasje som lå i hattehylla. Vi har også fått beskjed om at vi må være forberedt på at politiet vil ha en prat med oss, sier en tipser til Altaposten.

– De har begynt å slippe ut passasjerene ti og ti av gangen, og at vi kan ta med oss jakkene våre, forteller passasjeren Kevin Gonaseelan til VG. Klokken er da 13.12.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dagbladet skriver at passasjerne, like før klokken 13, ennå ikke har sett noe til politiet. De hadde da sittet inne i flyet i en time etter landing.

Omtrent 80 passasjerer skal ha vært med på flyvningen. Driftssjef Jens-Martin Nerdal ved Alta Lufthavn sier til ABC Nyheter at det jobbes med å få passasjerene fra flyet og inn i terminalen på en rolig måte. Ikke alle passasjerene er per klokken 13.45 evakuert.

Flight DY320 tok av fra OSL Gardermoen klokken 09.30 og hadde ankomst Alta lufthavn 11.30.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Flyet blir etter evakueringen parkert på en sikker sone.

Trusselen mot flyet kommer knappe tre uker etter at et annet Norwegian-fly ble utsatt for bombetrussel.

Måtte snu: Bombetrussel mot Norwegian-fly

Kommunikasjonssjef Kristian Løksa i Avinor bekrefter overfor VG at det har landet et fly i Alta som politiet nå undersøker, på bakgrunn av en trussel på som har kommet inn. Han kan ikke si noe om hvilken trussel det er snakk om eller om passasjerene er ute av flyet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I en pressemelding melder Finnmark politidistrikt at bombetrusselen kom via Norwegians chattetjeneste fra en person som påsto at han er om bord flyet og har med seg en bombe.

– Det er opprettet sak og politiet har satt i gang arbeidet med å finne ut hvem som står bak trusselen, sier operasjonsleder Stein Kristian Hansen ved operasjonssentralen til Finnmark Politidistrikt i pressemeldingen.

– Det er sant at vi har mottatt en trussel og sikkerhet har høyeste prioritet. Vi samarbeider med det lokale politiet og kan ikke gå i detaljer, sier pressekontakt Andreas Hjørnholm i Norwegian til ABC Nyheter.

Flyet skulle tilbake til Oslo klokken 12, men er så langt forsinket med nesten to timer. Hjørnholm forteller at flyselskapet avventer politiets undersøkelser, og sier at dette vil skape ringvirkninger for flyvninger.

– Flyplassen er nå stengt og det befinner seg bare en maskin på her nå, og det er flyet som nå undersøkes, sier driftssjef Jens-Martin Nerdal ved Alta Lufthavn til ABC Nyheter.

SAS-flyet fra Oslo som skulle landet klokken 13 er blitt omdirigert, opplyser Nerdal.