Kvinne tiltalt for ulovlig gambling i Oslo

2. mars 2018 gjennomførte politiet en væpnet razzia mot pokerklubber i Oslo. Slik ble den 34 år gamle kvinnen pågrepet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
2. mars 2018 gjennomførte politiet en væpnet razzia mot pokerklubber i Oslo. Slik ble den 34 år gamle kvinnen pågrepet. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

En 34-årig kvinne er tiltalt for ulovlig gambling etter politiets poker-razzia i Oslo i fjor. Hun er den første tiltale i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hun er kjent med tiltalen og vil tilkjennegi sitt syn på anklagen og saken for den dømmende rett. Hun er innstilt på å forklare seg og ser fram til å kunne legge fram sitt syn på saken, sier kvinnens forsvarer Elisabeth Myhre til Aftenposten.

100 politifolk deltok i mars i fjor i en væpnet aksjon mot pokermiljøet i Oslo sentrum. Fem klubber ble stengt ned og fem personer, inkludert tiltalte, ble pågrepet etter at Oslo-politiet i lengre tid hadde etterforsket pokerklubber.

Kvinnen er tiltalt for å ha stått bak en ulovlig pokerklubb på Nordkisa i forbindelse med NM i poker på Gardermoen i 2017. Hun er også tiltalt for ulovlig alkoholservering og omsetning av smuglervarer.

Kvinnens sak er den første om grovt brudd på lotteriloven som kommer opp for retten etter at denne loven ble skjerpet i 2015. Statsadvokaten i Oslo framholder at kvinnens pokerklubb hadde et organisert og profesjonelt preg og at den hadde en betydelig omsetning.