Oslo-politiet har rykket ut til 44 knivepisoder i år

I løpet av årets 55 første dager har det vært 44 knivepisoder i Oslo, viser en kartlegging Aftenposten har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo politidistrikt har ikke selv noen statistikk, men avisen har talt opp knivhendelsene politiet har meldt om på sin Twitter-konto.

Kartleggingen viser at flertallet av hendelsene skjer innenfor Ring 3, de fleste av hendelsene skjer på kvelden eller om natta og det er flest tilfeller på Grønland og Tøyen, hvor elleve av hendelsene har skjedd.

De skriver videre at fire av episodene har vært knivstikking, og det har vært elleve tilfeller hvor det er fremsatt trusler med kniv. De andre hendelsene har vært slagsmål, ran, ransforsøk og bæring av kniv på offentlig sted.

Fra 2013 til 2018 har det vært en økning på 34,1 prosent i antall anmeldte saker som handler om trusler med kniv. Det har imidlertid vært en nedgang i antall anmeldelser for bæring av kniv i samme tidsperiode.

Politimester Hans Sverre Sjøvold i Oslo politidistrikt sier til avisen at de ser at knivbruken har økt. Han er mest bekymret over at stadig yngre personer bruker kniv for å begå kriminalitet.

Personvernpolicy