Dark Room-tiltalt dømt til tre og et halvt års fengsel

En 31 år gammel mann fra Bergen er dømt til tre og et halvt års fengsel for deltakelse i 30 overgrepschatter, deling av overgrepsmateriale og kjøp av sexdukke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen var en av de første som ble pågrepet i Dark Room-saken, skriver Bergens Tidende.

Fredag ettermiddag ble han dømt til tre og et halvt års fengsel i Bergen tingrett. Ifølge dommen har 31-åringen tilskyndet til overgrep mot barn, og han har bidratt til økt risiko for overgrep mot barn helt ned i spedbarnsalderen.

Mannen sto blant annet tiltalt for å ha deltatt i 30 overgrepschatter, deling av grovt overgrepsmateriale og kjøp av en sexdukke som var fremstilt som en barnekropp. Mannen hevder imidlertid at han har blitt hacket.

– Jeg må ha blitt hacket, men jeg vet ikke av hvem eller hvorfor noen ønsker å skade meg. Men han vet skremmende mye om meg og min familie, sa mannen i sin forklaring i retten.

Les også: Tobarnsfar tiltalt i Dark Room-saken

Politiet mener han har chattet og delt grove bilder og videoer av seksuelle overgrep med flere menn som er kjent fra Dark Room-komplekset. En av brukerprofilene politiet mener tilhører 31-åringen, skal ha chattet med en far i 40-årene som er dømt til ni års fengsel for overgrep mot egne døtre.

En annen av kontaktene 31-åringen skal ha chattet med, er en 48 år gammel Ap-politiker som torsdag ble dømt til 16 års fengsel for overgrep mot svært mange filippinske barn. Mannen ble avslørt gjennom etterforskningen av 31-åringen.

Retten finner ingen formildende omstendigheter og dømte mannen også til å betale sakskostnadene på 50.000 kroner.

Les også: Dark Room-dømt student begikk nye overgrep under soning

Personvernpolicy