Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er blant de ventede hendelsene torsdag 21. februar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kong Harald blir 82

Torsdag feirer kong Harald sin 82-årsdag. Den aktive kongen var senest i forrige uke på Lillehammer for å markere at det er 25 år siden OL ble arrangert i byen.

Norges konge trer inn i sitt 82. år med en stadig innholdsrik timeplan. I mars venter statsbesøk til Chile. Besøket markerer 100 år med diplomatiske forbindelser mellom Norge og Chile.

Drapssiktet framstiles for varetekt

Mannen som er siktet for å ha drept en kvinne i 60-årene på en gravlund i Haugesund tirsdag, framstilles for varetektsfengsling i Haugaland tingrett.

Mannen er en tidligere kjenning av politiet og er domfelt mer enn 20 ganger.

Toppmøte i Vatikanet

Katolske kirkeledere fra hele verden samles for å diskutere hvordan seksuelle overgrep kan bekjempes. Møtet går over fire dager.

Den romersk-katolske kirken er i en årrekke blitt rammet av en lang rekke avsløringer av seksualforbrytelser begått av prester i en rekke land.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bin Salman til Kina

Saudi-Arabias kronprins Mohamed bin Salman besøker Kina.

Kronprinsen har tilbrakt de siste dagene i Pakistan og i India, og forsøker å danne sterkere relasjoner i Asia i kjølvannet av Khashoggi-drapet.

Nominerte offentliggjøres

De nominerte til Nordisk råds litteraturpris 2019 offentliggjøres onsdag.

Nordisk råd deler hvert år ut fem priser. Med prisene følger 350.000 danske kroner, som tilsvarer om lag 450.000 norske kroner.

Kinas Liu til Washington

Kinas visestatsminister Liu He kommer til Washington for å fortsette forhandlingene med USAs handelsutsending Robert Robert Lighthizer og finansminister Steven Mnuchin om en løsning på handelskonflikten.